Hardangervidda 2015

September i fjällen har blivit lite utav en måstegrej för oss och kartorna till Hardangervidda köpte vi tidigt så de låg där lite gott på hyllorna och gäckade oss. Sagt och gjort; 2015 gick septemberturen till Hardangervidda i Norge. Ställde bilen i Tuva mitt ute på viddans nordöstra sidan, 50 NOK för en vecka. Sketabillig parkering!
Traskade sedan på i riktning västerut. Vandrade Tuva, Kraejjka, Bjoreidalshytta, Nyabu, Trondbu, Stigstuv, Rauhellern, Heinsetter, Tuva. Inte så noga egentligen med stugorna för endast Kraejjka var öppen, Bjoreidalshytta var nerlagd å de andra stängde i augusti. Kort å gott, ska du köra stugtur på Hardangervidda så se till att göra det mellan juli till mitten av augusti. Vi lyckades i vilket fall få en nybakt slät bulle i Kraekkja å den satt som en smäck. Snälla sluttningar, gott om vandringsleder, fantastiska vyer, rätt folktomt, mycket vatten och finfina tältplatser. Det är väl egentligen Hardangervidda i ett nötskal. Helt klart värd en tur om du inte varit där.

Körde vägen om Trolltunga ”tillbaka” till Sverige. Två lite smårunda tanter som vi klarade att vandra upp dit utan problem, även med fjällpackningen (om än något bantad) eftersom vi ville suga ut det sista i smörrebrödet och tälta en natt till på fjället. Norrbaggarna, sin vana trogen, tar tungan á la TTT; i tights, trailskor & tisha. Rekommenderar Trolltunga om du gillar att ta höjdmeter, njuta av fantastiska vyer och att samspråka med (och fota) människor från alla världens hörn, men kanske flest spexande asiater och timida belgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s