Första hösttrippen. Jämtland 2014

Hösten 2013 var Lilltanten, dvs Kajsa, uppe med sina föräldrar i Grövelsjön i mitten på september. Insåg då att höstturer is the shit. Rullskidsturen i juni 2014 följdes därför upp med en vandringstur i september. Till vårt kära Jämtland. Återigen. Vi tröttnar liksom aldrig. Satte bilen i Kläppen och tog sikte mot Ljungan. Sedan blev det Gåsenstugorna via Holkendurrie, Gåsån, Gamla Sylen och Sylarna. På Sylarna träffade vi på trevligt lunchsällskap, däribland David som är en utav två i Deluxeturer. Sicken trevlig kille! Från Sylarna tog vi kurs mot Helags sedan vidare mot Kläppen via pilgrimsleden. Vi hade förväntat oss något kallare väder men ack vad vi bedrog oss. Nästintill 20 grader och sol varje dag. Frost tre nätter dock och det var faktiskt rätt trevligt.

Hade även torkat rätt mycket mat själva denna gång. Samtliga rätter blev vinnare. Tog två eller tre recept ur Erik Tornblads Fjällmat och resten improviserade vi fram och vakuumpackaren, som vi köpte in till Gröna Bandet, fick bekänna färg igen.

Nya tillskottet, mellanschnauzern Gösta, var med på sin första tur. Han tyckte renbajs var helt gudomligt gott och gillade tältet till Tanternas förtjusning. Vi var lite osäkra på hur Gösta skulle klara av turen, var ju endast 6 månader vid tillfället, men det gick över förväntan. Lite haltande efter två dagar som försvann efter fyra. Vi misstänker dock att det var en skenmanöver för att bli av med klövjeväskorna för ett tag. Följde mestadels lederna under denna tur, delvis för Göstas skull men även för att vi har kommit på att vi tycker det är rätt trevligt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s