Etapp 4. Hemavan-Kvikkjokk 236 km

23 juli-1 aug 2012

Kungsleden

Efter nästan två vilodagar i Hemavan gav vi oss nu iväg igen. Ut på Kungsleden. Den rediga då alltså! I blåst och regn men blev ju fjällvy direkt så vi klagade inte alls. Tog ett stopp i Viterskalsstugan för lunch hos ett mycket trevlig stugvärdpar. Fick till och med äta lunchen inomhus i utbyte mot att vi berättade om vår lilla tur. Tog natt i höjd med Syterstugan efter att blåst av stigen ett antal gånger och misslyckats med tältuppsättning en gång. Fy tjyven vad det blåste!

Vägen mot Ammarnäs var fin och bjöd på en himlans massa broar, fin stig & trevliga vyer. Väl i Ammarnäs festade vi till det med besök på Naturum, chips, läsk och skrovmål. Vet ni att det under ett bra lämmelår produceras typ 35.000 nya lämlar av en dräktig hona? Dä ä möe, dä! Sneglade på Potaterbacken och somnade in till bruset av Vindelåforsen. 12 grader, som alltid!

Bro på Kungsleden

Potaterbacken

Kökshaveri! Aj då, vi upptäcker att köket har gått sönder. Får trycka som attan för att gasen ska komma ut- gängorna är helt paj. Skyndar mot Adolfström där DLÄ har sagt att det finns en handelsbod. Roddar med att få ett nytt kök till Kvikkjokk och förbereder oss för att bära tungmat i säckarna fram till dess. Gör ett pitstop på värdshuset i Bäverholmen. Redigt trevligt & smaskig röding.
Kommer tidigt till Adolfström och shoppar loss i handelsboden, vädret hade varit bra så vi var allt lite svetta när vi kom till byn. Träffar på en rolig same på campingen som vi pumpar på info om rennäringen. Det vi inte vet nu är knappt värt att veta;-). Hinner precis förbereda oss för nattningsritualen när det knackar till på tältduken och DLÄs, aka Gunillas man Jocke, kikar in. Oj, vad förvånade vi blev. Oj, vad glada vi blev- han hade fått med sig ett nytt kök. Och vin, druvor och ost! Han är lite som ett Kinderägg.

Följande två dagar blev det lite tråkvandring trots att Jocke slog följe- lite trist sträcka och dessutom var Gunilla febrig och hängig. Men vi fick i vilket fall genomföra vår första roddled- det var ju en happening i sig! Dessutom blev det även premiär för vår första båtled. Till Vounatjviken. Trevligt par som huserade där. Hände mycket denna sträcka, vi passerad Norra Polcirkeln och mötte hela 8 personer- måste vara rekord! Tyvärr resulterade detta i att vi blev kallade idioter utav en av våra bloggläsare. Han tyckte inte vi var redigt vetiga som gav oss ut på det här- och samtidigt njöt utav det. Jaja, någon ska ju göra det.
Avslutade sträckan med regn, eller rättare sagt mycket regn, trasiga skalbrallor, åska och ett trevligt möte med Kent A som körde båten till Kvikkjokk. Kort och gott: en helt ok sträcka där Hemavan-Ammarnäs var höjdpunkten.

DSC01537

DSC01557

DSC01535

IMG_0403 (2)

IMG_0406 (2)

IMG_0771

IMG_0773

IMG_0729

IMG_0732

IMG_0417 (2)

IMG_0413

IMG_0400 (2)

IMG_0698

DSC01539

DSC01549

DSC01551

Så här glad blev Gunillas son när det kom in pengar på kontot. Förgyllde den dagen!
Så här glad blev Gunillas son när det kom in pengar på kontot. Förgyllde den dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s