Etapp 3. Gäddede-Hemavan 229 km

13/7 till 22/7 2012

Efter rejäl vila på Gäddede camping traskade vi vidare norrut i regnet. Som vanligt med andra ord. Startade lite lätt med surmark och knottanfall, sjukt mycket knott när vi stannade för natten. Obehagligt men det blev ju å andra sidan rejält med tältmys istället. Efter Väktarmon är det en brant stigning som efterföljs av kargt landskap. Spenderade någon timme vid vattendraget i närheten av Sielken, bron var utmärkt på kartan men var bortspolad, så var rätt svårt att hitta en bra passage. Och som vanligt ville vi ju inte ta av oss kängorna för att vada. Detta innebar förvisso blöta kängor som torkades i Rödfjällsstugan över natten. Där fick vi även uppleva turens första soliga kväll.

Fin vandring och rätt lättgånget in mot Klimpfjäll, via Ankarede, Raukaselet och Slipsikstugan. Väl i Klimpfjäll blev det dusch, revbensspjäll & ett par öl. Dä va gött, dä! Även ett mössinköp som var värt de extra grammen. Efter Klimpfjäll var det riktigt fint över Durrenskalet och Tjåkkelestugen. Många fiskare där, verkar vara poppis! Rätt trist efter det ända fram till norra änden av Ransarn som för övrigt är ett coolt ställe. En fördämning av något slag tror vi men är inte helt säkra. Efter Gielas blev det väg, både asfalt och grus, hela vägen till Hemavan förutom mellan Bojtiken och Virisen. Där var det dock rätt dåligt markerat så håll utkik om du är i omgivningarna.

Väg, väg och åter väg, hände inte så mycket så vi plockade upp våra gamla bokstavslekar igen. Regn, regn, regn och åter regn. Fick hugg på en gammal Volvo-ägare som erbjöd skjuts ända till Hemavan men vi traskade vackert på. Fantastiskt god Fanta fick vi av Åsa i Tärnamo, tack för den! Sista natten innan etapp Hemavan tillbringades strax utanför Tärnamo intill en asfaltsväg, kanske inte så charmigt men vad gör man? Tanken på att vi hade nått halvvägs i Hemavan gjorde att vi gick på bra och kom lagom till lunchbuffén på STFs Fjällcenter mitt i byn. Kan rekommenderas!

1,5 dags vila i Hemavan innehöll tvätt, besök i Tärnaby på hemvändarmarknaden, trevligt umgänge med Henrik & Anna-Karin på SMU-gården (kan också rekommenderas), några öl i baren och god mat. Behövligt!

Mycket mygg bliré
Mycket mygg bliré
Kvalificerad kängtorkning vid Rödfjällstugan
Kvalificerad kängtorkning vid Rödfjällstugan

DSC01446

IMG_0568

Kargt, kallt och regnigt. Som oftast.
Kargt, kallt och regnigt. Som oftast.

IMG_0614 DSC01482

Durrenskalet
Durrenskalet
På håret att det gick att ta sig över...
På håret att det gick att ta sig över…
Mystiskt vackert vid Ransarn
Mystiskt vackert vid Ransarn

IMG_0613IMG_0614

Halva sträckan avhängd! Jippie!
Halva sträckan avhängd! Jippie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s