22/6-1/7 2012
Turen startade på midsommarafton från Grövelsjöns fjällstation. Med vin, ost och lite annat smått och gott skulle den stora högtiden firas in på fjället. Förväntansfulla, lite pirriga & vansinnigt sugna på att sätta i sta. Sträckan från Grövelsjön och ända till Vålådalen är markerad och lättgången med några undantag. Rogenområdet är vackert men stenigt. Superstenigt. Ett tips är även att höra sig för ifall bron mellan Helags och Vålåstugorna är farbar annars kan det bli ett rejält vad eller en rejäl omväg. Vi hade tur. Ett annat tips är att undvika pilgrimsleden mellan Bruksvallarna och Ramundberget, den är definitivt inte farbar på vissa ställen. Snarare helt obefintlig. Om du passerar Bruksvallarna så passa på att ta ett stopp i ICA-butiken. Förmodligen Sveriges renaste och mest välskötta. Kalas! Mycket surmark mellan Ottfjället och Duved. Och då menar vi mycket. Eller möe som vi smålänningar säger. Och vem bor i surmarken? Jo, tolv miljarder mygg och knott. Inte kul alls, faktiskt. Mycket hjortronblommor i trakterna kring Edsåsdalen så har du vägarna förbi vid rätt tidpunkt så kan du kamma hem högsta vinsten. Vi hade otur. Järnvägsbron till Duved är vacker och lättgången. Går alltså bra (men är olagligt) att knalla över där.
För att vara så pass långt söderut (för vissa) tycker vi att Jämtlandsfjällen är en pärla. Trevliga stugvärdar (Hej, Bengt på Fältjägarstugan), vacker natur och lättillgängligt. För oss visade den sig dock från sin kyliga sida: kallt, blåsigt & mycket snö.












[…] vandrare har valt att gå till Duved istället. Tanter på tur (2012) gjorde det och lika så den första Gröna Bandet vandraren Lars Wessel (2011). Min bild […]
GillaGilla