Pizzatajm på JB-leden

Vi hade egentligen planerat vindskyddsnatt & lite snövandring lördag till söndag men Lilltanten var lite klen så det stannade vid utelunch. För mat säger en ju aldrig nej till. Inte vi i alla fall. Packade ryggsäckarna på fm, gick mot Kaxis för att handla och vandrade sedan vidare mot vindskyddet i Jordstorp som ligger längs med John Bauerleden. För övrigt ett riktigt sjyst vindskydd trots att eldstaden ligger lite långt ifrån. Har du aldrig varit där så är det en perfekt plats för en utemiddag. Bra med sittplatser, fin eldstad och dessutom en liten nödstuga om vädret spelar dig ett spratt. Vedförråd finnes men kan vara idé att plocka med lite egen ved om någon varit där och nallat allt.

Pizza stod på menyn. För första gången för tanterna. Ja, i fält då alltså. I vanliga livet är det rätt många pizzor som grundat våra kroppar. Hur som hur… Orkade inte labba med egen deg så blev pizzakit & goa tillbehör. Å oj, vad smidigt det var! Varför har vi inte gjort det förr? Å oj, vad gott det blev!

Instruktionerna är enkla: lägg på degen på stekhällen, ös på med fyllningen & lägg folie över. Vi tänkte det skulle ta rätt lång tid att få den klar men tack vare foliet smälte osten utan att botten blev bränd. Tog ungefär 20ish minuter. Visst, kanske ingen rejäl gratinering men fullt tillräcklig. Dessutom en sådan där härlig krispig botten så pizzan står vinkelrät ut från näven. Gött som en göttapa!

Summa sumarum: på fyra timmar hann vi med 13 kilometers vandring, ett pizzabak & lite vindskyddshäng. Här snackar vi effektivt friluftsliv som heter duga.

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s