Tjockiskort & dåliga kort

Jaha, som vanligt är vi ju inte så bra på att blogga när vi inte är ute på tur. Och som vanligt säger vi alltid när vi är på tur: ”ja, herregud vad trevligt det är att blogga!”Ni förstår grejen va? Möe snack å lite verksta, hos tanterna. Hur som haver har vi lite halvt om halvt bestämt oss att vi i vilket fall, i sinom tid, ska försöka få ut ett gäng med blogginlägg om PCT, lite tips, några bra-ha-saker att ta med i bagaget och annat smått & gott.
För att hålla grytan kokande så börjar vi med ett behind the scene-inlägg. Helt enkelt tjocka kort & dåliga kort.

img_4969
En utav många selfies som hamnar under kategorin: Jaha, hur tänkte vi här?

 

img_9473
Förvånansvärt många bilder har en tumme med i spelet. Eller ett långfinger, eller ett ringfinger, eller egentligen vilket finger som helst.

Om någon vill kommentera rubriken till detta inlägg så kan ni låta bli. Visst ”tjockiskort” kanske inte klingar så fint men det är faktiskt precis vad några av dem är. Båda tanterna hade ett och annat (läs: rätt många) kilo för mycket på kroppen när vi startade. Vilket vi iofs nu i efterhand är rätt glada för eftersom de där kilona fungerade alldeles utmärkt som reserv när kaloriintaget inte var så stort. En del smalisar fick faktiskt ta lite semester från leden för deras kroppar helt enkelt inte orkade med att traska så länge på dagarna under så lång tid. Dessutom så bidrog våra mulliga kroppar till att vi startade i någorlunda lugn och sansad takt eftersom vi inte orkade kuta på som tjyven. Vilket i sin tur resulterade i att vi ”vandrade in” våra kroppar och klarade oss förhållandevis bra från skador och annat otyg. Ja, men en Gött som en Göttapa på det va?!

img_8483
Det här med hatt alltså! Är det någon som ser bra ut i hatt? Förutom Gunilla då…
img_9440
”Wow, Gunilla, stanna! Det här kommer bli en sjukt cool bild” Okej, not so much så här i efterhand. Och oj, vad många bilder vi har i den här kategorin. Allt är alltid bättre i verkligheten när du är på tur, så är det bara.
img_4866
Det här med att Lilltanten envisas med att åma sig med ett och annat när vi turar är ett återkommande fenomen. Så även på PCT. Varför hon gör det? Tja, frustration kanske, vem vet.

Selfiebilder i alla dessa format har det blivit en del. Förmodligen fler dåliga än bra…

När vi nu sitter och tittar på lite bilder från PCT så känner vi faktiskt nästan inte igen oss på en del utav dem. Helt enkelt på grund av att vi är rejält mulliga. Skrämmande men ändå rätt trevligt eftersom vi har lovat varandra (på denna punkt är det inte halvt om halvt bestämt, utan faktiskt helt säkert bestämt) att vi inte ska bli sådär mulliga igen (i vilket fall om vi inte äter opp oss inför nästa äventyr). Att vandra bort 31200 gram tillsammans var en fröjd!
Kontentan: ska ni ut på långtur: ät opp er innan, för tusan! 

img_4627
Stortantens tjockiskort med stort T. Gud, vad vi har skrattat åt denna bild många kvällar i tältet. Den är faktiskt rätt hemsk men kolla in den självsäkra hållningen, den går fasiken inte av för hackor, den inte.
img_4628
…å här är Lilltantens dito. Tagen tre-ish veckor in på turen. Med hatten åtdragen så hårt att inte ens en orkan hade rubbat den. Mycket stilsäkert!
dsc00430
Vid mål, x antal gram lättare. Med humör & kroppar på topp.

6 kommentarer

 1. Vilken härlig, befriande självdistans ni har. Ni bjuder verkligen på er själva. Ser fram mot inlägg med tips och erfarenheter från PCT vandringen.

  Gillad av 1 person

 2. Fantastisk blogg detta, älskade varje inlägg 🙂 Kikar in då & då för jag MÅSTE få ta del av era rekommendationer på vilka delar av PCT som är allra mesta supermeganice. Om man har en månad – var lägger man den? Säg juli månad!
  Heja er! MVH Saga

  Gilla

  • Tack & kul att du gillade bloggen! Som du kanske märkt så är vi lite sega på att uppdatera nu så här innan jul men vi kommer i sinom tid lägga ut lite tips å trix. Juli månad funkar fint å har du en månad så kör JMT, John Muir Trail. Fantastiskt trevlig tur!

   Gilla

 3. Oooooh en grej till! Det här med ormar… Ha gärna med ”ormtäthet/orm-sannolikhet 1-10” när ni rekommenderar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s