It’s a kind of magic

Washington alltså, sicken trevlig delstat! I och för sig kanske inte de första två dagarna vi vandrade in här (för drygt 10 dgr sedan) för då var det så in i bängen varmt. Våra två varmaste dagar på leden fick vi här uppe i norr, vem kunde tro det? Är det någon som fattar hur varmt det faktiskt är att vandra i 35 grader, när det dessutom går uppåt hela tiden? Nä, tänkte väl det…

Och ni som någon gång har utövat någon fysisk aktivitet med Lilltanten vet att hon svettas som en gris. Det fullkomligen rann om hela henne två dagar i sträck, med otäcka salt- & värmeskav på lår och rumpa som följd.  Ja, Stortanten var inte heller snustorr men spelar i en något lägre svettliga. Tredje dagen traskade vi äntligen förbi första rejäla badsjön så då blev det tvätt av både tanter & kläder. Gött som en göttapa!

Svettigt & dant som sagt. Tom imma på glajjorna…
Den senaste veckan har värmen lagt sig en aning och håller sig runt 25 grader. Har även haft lite vind emellanåt så vi ska verkligen inte klaga. Dessutom har det visat sig att även Washington känns lite hemma för oss tanter. Precis som Oregon gjorde fast kanske på ett annat sätt. Inte så möe Småland över Washington utan mer lite fjällikt. Dä ä oxå najs!

Morgon i Washington. Inte så tokigt…
Efter Cispus Pass öppnade landskapet upp sig å då går det inte att hålla tillbaka på ett glädjetjut.
Poppis badpöl norr om Chinook Pass. Möe stadsbor här.
Coolaste blomman i Washington som vi dock inte vet namnet på.
Dewey Lake in the evergreen state.
Tanterna å Fürst Rainer. Mount Rainier går oxå bra.

Goat rocks. Smal led å möe upp & ner. Men väldigt vackert!
Washington har även bjudit på turens första indianreservat, Yakama Indian Reservation.
Om någon undrar över färgnamnet på Stortantens tröja så är det indian paintbrush.
Till råga på allt så har vi även fått trippla trail magic i Washington. Vajert! Det här med trail magic är en företeelse som vi bara måste införa i Svedala. Här i staterna    (i synnerhet i södra Kalifornien) är det rätt många ideella människor som engagerar sig i oss vandrare. En del lägger till och med tid på sin semester för att kunna förgylla tillvaron för oss på leden. Sånt tycker vi om när vi traskar på, det ska vi inte sticka under stolen med.
Tänk er att ni vandrat en hel dag, är lite lagom trötta, det är varmt, fötterna ömmar, det är låååångt till närmsta affär å helt plötsligt står det en tjomme i skogen som bjuder alla vandrare på läsk & frukt. Magiskt! Å vi blir lika glada vare sig det är vatten & kex, en kopp kaffe eller glass. Det är liksom själva överraskningen som är det dejliga. Kolla här till exempel!

Eller förresten, hade vi kommit fram till en trail magic å det endast varit Coca-Cola Cherry i boxen hade vi nog avstått. Var är det egentligen med amerikaner å deras kärleksförhållande till syntetisk körsbär? Övergår vårt förstånd, dä ä en sak som är säker!

Lilltanten snackar Sverige & OS med trail magic-Roger
Tro det eller ej men vi tanter blir numera mer exalterade över frukt än över mättat fett.
Vi börjar närma oss slutet nu, passerade 90% av leden tidigare idag. Känns som att tiden gått fort som tjyven men samtidigt ska det bli oerhört kul att om ca två veckor stå vid gränsen & har vandrat dessa 2650 miles, ca 4300 km. För nu börjar vi nog ändå visuellt se oss vid målgången (knock on wood). Kropparna är återigen intakta efter diverse knäproblem & blåsor så det ska nog gå finfint. Dessutom säger alla vandrare vi möter på leden att sträckan vi har framför oss är gudomlig & det får ju oss att vandra på bara det. Vi slutar aldrig att hungra efter snajsiga vyer!
För övrigt så har vi ju precis bokat in oss på en fjällsemester också. Bäst att smida medan kropparna är varma och traska på så vi hinner hem till dess. 22-25 september kör vi Höstglöd på STF Grövelsjön och på torsdagskvällen är det PCT-föreläsningspremiär. Så är du sugen på lite höstfjäll & tantsnack; kom dit vetja! Bis später!

4 kommentarer

  1. Coolaste blomman i Washington är en: Western Pasque Flower: Also often named “Hippie on a Stick.”
    Ni borde komma tillbaka då det är full blom i bergen, det är så otroligt vackert här det går inte att beskrivas utan måste upplevas. 🙂 Otroligt starkt gjort av er att göra denna vandring, jag är imponerad.

    Gillad av 1 person

  2. Coolaste blomman i Washington är en: Western Pasque Flower: Also often named “Hippie on a Stick.”
    Ni borde komma tillbaka då det är full blom i bergen, det är så otroligt vackert här det går inte att beskrivas utan måste upplevas. 🙂 Otroligt starkt gjort av er att göra denna vandring, imponerad.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s