Dä här mä snön å dä då va…

Jaha, ännu några tältnätter & miles till ända. För er som inte redigt hängt med så har vi hoppat lite norrut på leden, närmare bestämt 800 miles. Allt pga snön i High Sierras. Familjen Sundberg hämtade upp oss i Kennedy Meadows förra söndagen och vi tog en biltur genom Yosemite. En trasig bil, en bilbärgning, en ofrivillig natt i Sonora, två omgångar av spotifylistan Unzmans Klassiker, ett farväl till familjen Sundberg, en bussresa, en excentrisk indisk restaurangägare och en svindyr taxiresa senare är vi nu tillbaka på leden igen. 

Lilltanten är lite utav Sundbergarnas privata familjefotograf. Här i KM å innan dess var det nog allt på Godahoppsudden 2007.

Vi går nu söderut mot Kennedy Meadows och förhoppningsvis har den mesta snön smält bort när vi når de högre höjderna. Snön är för övrigt ledens hetaste samtalsämne. Varenda vandrare vi har mött, passerat eller blivit passerade av snackar om snön. Det är ett evigt flipflopande hit & dit. Vi fick vårt första möte med snön häromdagen. 5 miles med meterhög snö, lite slushy pga solen och stundtals rejält branta sluttningar. Varsitt fall hann vi också med och därmed två brutna stavar (som vi iofs redan hade lagat med tältspik tidigare). Lite scary, rätt jobbigt och framförallt tidskrävande. 


Vi kan avslöja att Stortanten inte såg riktigt lika glad ut när hon föll på ändan.

Leden från Castle Crag State Park (där vi klev på leden igen sent på tisdagen 24e maj) och fram tills Old Station (där vi befinner oss nu) har mestadels inneburit skog, mer skog, vulkanområden, skog, kalhyggen och en himlans massa korsande av dirt roads, dvs undermåliga grusvägar. Vi får nog allt erkänna att de första två dagarna var rätt trista. Blev ju liksom inte några direkta vyer. Som tur är har leden varit lättgången och Lilltanten har haft sitt snus att motivera sig med. I dessa stunder är det faktiskt rätt bra om hen tycker om att vandra och som tur är gör ju vi det. Vi knatar på med våra 20 miles (32 km) om dagen, ibland blir det något färre ibland något mer. Beror på leden, humöret, värmen & utsikterna för nattens tältplats. Häromdagen toppade vi med 24 miles och då var det möjligheten till glass, chirre & larre i Burney Falls State Park som motiverade oss. Herregud, vi måste ju få unna oss något smarrigt längs med leden! Hittade även lite halvsmakrik cheddar där (och nej, Amerikat är inte ostarnas rike) som vi kryddade den kvällens mos- & baconmiddag med. Adderade lite extra krämighet & mättat fett i vilket fall. Mums! 

I övrigt så mår vi fortfarande bra. Gunillas benhinna har repat sig helt och Kajsas något konstiga blåsåkommor på fötterna mellan stortån & den tån bredvid (vad heter den egentligen?) verkar leva sitt egna liv men gör iaf inte ont. Ser mest lite svampigt och ogöttigt ut. 

Trots att två dagar på leden kanske var lite blassé så har vi ju naturligtvis fått uppleva möe vackert & roligt också. Ingen dag är liksom den andra lik här på PCT, lite som att få ett Kinderägg. Varje dag. 

Snajsig utsikt över Hat Creek Valley
Tog tidig kväll. Just för att vi kunde & för att det var så fasligt vacker utsikt. Även här ovanför Hat Creek Valley.

Har även fått uppleva den fetaste ledmarkeringen so far…
…och en oväntad damm (ej utmärkt på kartan) som blev morgonens vattenhål.

Vårt nästa stopp blir Sierra City, dit vi redan skickat två rejäla proviantpaket. Beräknar vara där om cirkus 9 dgr men även det lite beroende på vad leden har att erbjuda. Har precis hämtat upp två lådor med godsaker här i Old Station så vi har i vilket fall mat så vi klarar oss så det ska nog gå finfint. Bis später! 

Möe mat & snacks som ska organiseras innan allt åker ner i björnburkarna.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s