Vi vill ju inte lukta rumpa

Nu är vi inne i depå i Wrightwood, ett litet trevligt samhälle uppe i bergen. Med depå menas övernattning i säng, matinköp, lite vila, dusch, tvätt, wi-fi & en jädrans massa svulstande i fet mat. 

Började med en rejäl frulle tillsammans med Will, en 58-årig snickare från Vermount, på Evergreen Café. Vi lyckades tom lura med honom till McDonald’s häromdagen (han hade inte varit där på 10 år), det tycker vi är närmare värt en bragdmedalj, faktiskt! Men finns det en PCT-donkenskylt så finns det!  

 
 

Egg Benedict till frukost? Ja, tack!
 
Har haft två rätt tuffa dagar bakom oss med rejält med höjdmeter att knata både upp å ner. Slog läger på 2400 meters höjd igår vilket innebar en natt med några minusgrader. Brrr! Inte riktigt vana vid det ännu. Vem fasiken visste att det skulle finnas så höga berg i öknen?   

   Har den senaste tiden även fått några påpekande om att vi ser oerhört fräscha ut. Tackarrrrr! 

 I början på veckan lunchade vi ihop med ett gäng å det visade sig då att vi var de enda (2 av 8) som varje kväll innan sovsäcksgående tvättade av oss. Har även förhört Will i frågan så nu är vi 2 av 9. Högst ovetenskaplig undersökning alltså men kan hända att vi faktiskt är renast på PCT. Vi vill ju liksom inte lukta rumpa!* Vilket vi iofs gör lite ändå men det hade varit än värre om vi skippat kvällsrengöringen.  

  Ni som har hängt med på bloggen tidigare vet ju om vår lilla kvällsritual men för alla nytillkomna så är det lite vatten i en bunke, Wilderness Wash & trasor. Varsin trasa till överkroppen & varsin till underkroppen. Färgkodade som synes så vi inte blandar ihop’at. Å Gud nåde den utav oss som råkar börja med underkroppstvätten innan den andra avslutat med överkroppsditon.

 Vi snackar inte möe vatten i bunken men det räcker till att torka av sig med samt att lägga trosorna i blöt över natten. Ja, vi byter alltså trosor varje dag! Tre par är med i packningen som vi flitigt rullar runt på. Hur rena de blir av det sandiga vattnet efter kroppstvagningen är inget vi har fördjupat oss i dock. 

 

Å här är en rumpa med två veckors svett/saltskav. #nofilter
 
Förutom att vi är rena så känner vi oss förvånansvärt fräscha, starka & ödmjuka. Knock on wood! 

*Uttrycket ”man vill ju inte lukta rumpa” myntades för övrigt av dagmamman till Gunillas barn. Ett oerhört användbart uttryck, tycker vi. Tack för det, Kinna! 

14 kommentarer

 1. Ni knatar på bra ser jag. Tack för att ni inte sprider rykten om oss svenskar att lukta rumpa. Ni är nog fräschaste bruttorna på trailen.

  Gillad av 1 person

 2. Jag har fortfarande kvar mina märken på höfterna som jag fick av sand/salt-skav från ryggsäckens avbärarbälte.. 😉 Minnen för livet! Stå på!!

  Gillad av 1 person

 3. Ajajaj är inte avis på det skavsåren! Är så ipad av er äventyr men framför allt ert glada humör hela vägen!!

  Gilla

 4. Hej,

  Jag hyser stor beundran och respekt (och aningen avundsjuka) för er och era strapatser.

  För att mildra min avundsjuka skulle jag uppskatta om ni tonade ner er frikyrkopastorslika positiva hurtfriskhet och beklagade er mer över alla jävligheter 🙂 , annars så måste jag ju nästan försöka ta mig i kragen och följa i era fotspår, men det tror jag knappast att jag mäktar med, vare sig fysiskt eller psykiskt.

  Heja på – men mindre hurtfriskt, tack! 🙂 🙂 🙂

  Curt

  Gillad av 1 person

  • Vadå, menar du även att vi måste sluta med lovsångerna som vi går och gnolar på under tiden vi vandrar? Eller vandrar, det är mer så vi skuttar fram så där härligt, lätt & bekymmersfritt!;-)

   Gilla

   • Ni gör ju som ni vill – men ni kan väl åtminstone ibland låtsas att det är mer än ”lite” jobbigt också! Få oss följare att känna lite mer medlidande och lite mindre avundsjuka?

    Gillad av 1 person

 5. Intressant det där med tvättningen! Var och vandrade i Rilabergen i Bulgarien några sommar sedan och vi var de enda som tvättade av oss, verkade inte vara något de andra vandrarna gjorde. Är tvättningen kanske en myt att den är livsviktig precis som att en inte skall bada inom 30 minuter efter att hen ätit tro? Eller vad har den för effekt mer än att inte lukta rumpa?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s