Om dagarna, på dagarna på PCT

Nu känns det som vi verkligen är i fas & sjätte dagen hände det! Det är nämligen så att Stortanten äntligen har kommit igång med sin rutinmässiga morgonbajsning. Känns aldrig som vi riktigt är igång innan dess, tillhör vandringen liksom. Gött! 

Något annat som är skitkul är alla glada hejarop & kommentarer vi får både här på bloggen och på fejjan. Tackar för det! Det värmer i våra småländska själar. Då mobilnät & surftid oftast är minimal (och för att vi vandrar hela dagarna) så är vi varken snabba eller bra på att trycka ”gilla” eller svara på kommentarer. Vi tänker vi kör ett uppsamlingsheat med svaren på frågorna i nästkommande blogg men glömmer vi din fråga så ställ den igen. Vi är inga maskiner, endast människor;-)

  

En helt vanlig dag i detta nu ser ut ungefär så här:

 • 05.10. Klockan ringer. Det är så fasligt varmt på dagarna så det gäller att göra många miles innan lunchstoppet och att få njuta av skuggan så länge det går. 
 • 05.50 brukar vi vara iväg efter diverse morgonbestyr. Oftast, nästan alltid, har vi 5 liter vatten var från start. Ryggsäcken väger då in på mellan 16-18 kg. Än så länge har vi traskat med mat för 6-7 dagar. 
 • Någonstans mellan 7.30 & 8.00 stannar vi för frukost & tandborstning. Clif bar med jordnötssmör står på menyn.  
  @Granitbiten: Pliiiiis, ta hem Nuts & Seeds till Svedala. Den är asasketago!
 • Sedan tågar vi på efter en något modifierad Bosse Hillebergdevis; traska 1 timma, ryggsäck av & vila i 15. Minuter då alltså. 
 • När värmen börjar knäcka oss, runt 12-tiden, tar vi ett låååååångt lunchstopp. Iförrgår blev det 3 h. Då häckar vi i skuggan, tjötar med lite folk, äter lunch ( än så länge oftast nudlar å nötter), å luftar fötterna. Rekar också eftermiddagsturen så att vi vet var vi kan fylla på vatten och var vi kan stanna för natten.
 • 17.30-18.00 stannar vi för dagen, slår upp tältet, äter, ”tvättar oss” och har då vandrat mellan 15-20 miles, dvs 24- 32 km. 
 • Potatismos kommer för övrigt nog bli nya kvällsfödan, tillsammans med ngt protein & fett. Kajsa vägrade pulvermos tills hon smakade Idahoan 4 cheese Mash. Herregud, 4 ostar i, kan knappt bli bättre! 
 • 20.00 ligger vi oftast nerkrupna i sovsäcken, lyssnar en stund på en ljudbok, tittar på stjärnorna & senast 21 har vi somnat.   
  Lite streching unnar vi oss också ibland

 Det är fortfarande rätt stor fokus på vattenförsörjningen. Många vattendrag har redan torkat ut eller snarare så att det finns knappt något naturligt vatten. Igår pumpade vi vatten ur ett dyhål och ur någon gammal underjordisk vattenreservoar. Måste återigen säga att vår vattenrenare, MSR Guardian Purifier, är guld värd! Vi räds än så länge varken grönt eller ”levande” vatten!  Andra som är guld värda är de människor som engagerar sig i leden och oss vandrare genom att hjälpa till med vattenförsörjningen.    


Fortfarande helt fantastisk natur och än så länge har vi sett hundra ggr mer djur än vad vi gjorde på Gröna Bandet. Kan bero på att vi kanske inte tjötar lika mkt som då pga värmen eller att vi helst inte skulle vilja se dessa djur. 4 ormar än så länge, varav 2 med skallror och en längd över 2 meter.  Bis später! 

   

  3 kommentarer

  1. Frukosten ser onekligen god ut, ormen mindre god… Tack för att ni sprider glädje hela vägen från ”over there”!! Ta hand om varandra… Miss ya!! 🙂

   Gillad av 1 person

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s