Fint som snus & lätt som en plätt

I veckan som gick anlände vår stora & lätta (allting är relativt) låda med finfina prylar & kläder från bla Thermarest, MSR, Platypus & Smartwool. Givetvis tog vi med oss lådan ut till skogs och körde en kvällsuppackning vid vindskyddet.

Stortanten & Lilltanten njöt. Gösta? Not so much…
 Prylarna vi har valt till PCT är absolut inte de lättaste på marknaden men däremot bland de bästa. Grejer vi testat & som vi tycker om och framförallt som vi litar på. Thermarest Neoair Xlite är en utav dem. Lätt, skön & förvånansvärt hållbar. 6.3 cm & 460 gram (kör L-variant). Har kört med detta liggunderlag sedan det kom ut på marknaden och har inte fått pyspunka än.

20120725-203224.jpg
Kajsa pumpar upp under Gröna Bandet
Och då har det faktiskt hängt med genom ett helt Grönt Band & ett gäng med utenätter efter det. Och ja, det må låta lite prassligt när du tar i det men nej, det låter inte i tältet!  Smidigt att pumpa upp, går att blåsa också om du hellre vill det, och tar liten plats i ryggan. Och otroligt skönt! Vi älskar’t!

…och som tidigare sagt, Gösta diggar det oxå.
MSR Freelite  är dock en helt ny pryl för oss & även för marknaden. Nytt för säsongen och ooooootroligt lätt. En 3a, som vi valt att plocka med (måste ju faktiskt få lite egenutrymme), går loss på 1600 gram! Dä ä inte fy skam dä inte.
 Visst, golvet är riktigt tunt å kommer nog slitas under våra 5ish månader i fält, men med ett footprint & allmän varsamhet ska det nog ordna sig. Note to self: ta med lite silvertejp.

Vi satte upp det & synade det i sömmarna i helgen. Första natten vi sov i det var vi nämligen inte riktigt nöjda med ”spännet” men då satte vi upp det i mörker och inte lätt att få det helrätt då. Iaf inte med nya prylar. Inte för oss.

Tältet slås upp på vanlig amerikansk manér, dvs inner first. Inner- & yttertältet hänger alltså inte ihop. I vanliga fall kanske vi hade knorrat lite kring detta men under ”varma” PCT-nätter utan risk för nederbörd kommer det bli rätt göttigt att somna under ”bar” himmel.

Bra bredd på både golvyta & prylficka
Stortanten har ju en bruten nacke att ta hänsyn till men godkände rymden & takhöjden på knappt 1 meter utan minsta tvekan. Som vanligt, eller iaf oftast, när vi snackar självstagande tält så är det lite knöligare med absiden i jämförelse med ett tunneldito. Blir lite lägre höjd å inget att ta tag i när vi ska resa sig upp. Däremot räknar vi kallt med att vi ska bli smidigare i kroppen allt eftersom så det kanske löser sig sig ändå. Får väl rulla ut de första veckorna om inte annat.

Nä, kort & gott. Det här känns GÖTT SOM EN GÖTTAPA!

2 kommentarer

 1. Hej Tanterna 😉!

  Läste reportaget om er och blev väldans nyfiken på ert kommande
  äventyr PCT. Ska bli riktigt spännande att följa er på er vandring, vilken utmaning 💪🏻👍🏻😄
  Är själv hängiven friluftsmänniska med vandring och bergsbestigningar som stora passioner. Är givetvis en smula avundsjuk på vad ni skall genomföra, men ni ger mod och hopp att även jag som 42-årig pappa i Kalmar kanske kan få uppleva liknande äventyr en dag i framtiden. ⛺️ 🏔

  Lycka till och ha det riktigt härligt!

  Hälsningar
  Magnus Engström

  Gilla

  • Kul med en lokal följare & roligt att vi kan gjuta mod i någon. Gunilla är ju snart 50 så klart som korvspad att en 42-taggare klarar det mesta😉.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s