Skor? Kängor, så klart!

På ungefär VARJE forum rörande PCT och skodon så är det lätta trekkingskor/trailskor som verkar vara grejen. Vi har nog faktiskt aldrig varit inne på det en enda vända. Jo, som ombyte/lägersko men aldrig som ett förstaalternativ. Vi är ju som vanligt inte så vanliga. Så vi kommer vandra i kängor, vi. Och det känns helt rätt!

IMG_8235

Hanwag Tatra Lady är det som gäller. Inskaffade de första paren i september och måste erkänna att vi tycker om dem. Rejält! Valde varianten utan Gore-Tex just för det förmodligen kommer bli mindre väte men mer smuts, damm, sten & sand på PCT. Och definitivt mer värme än vad vi är vana vid.
Precis lagom höga (några cm över ankeln), fast och tight hälgrepp, nätta men ändå rejäla och en insida i skinn. Inga skavsår trots enkelstrumpa från första användardagen. Och sköna som tusan! Yum! Dessutom så kom jag (Kajsa) över ett par i orange, kan knappt bli bättre! Tack för det, Jonas!

IMG_8240

Vi har ju som sagt aldrig riktigt kommit in i det där med att vandra i skor. Jag prövade en vända under Gröna Bandet men tyckte mest jag fick ont i benhinnorna så gick tillbaka till kängorna igen. Visst, under en lättare dagstur med mindre & lättare packning kan en trailsko funka fint men på längre turer… nä, då åker kängorna på. Sedan är det ju något speciellt med kängor & vandring. Det hör liksom ihop på något vis. Ungefär som en god Zinfandel  & en rejäl Kaltenplatte.

Till råga på allt så har jag en gammal inflammerad fotled att ta hänsyn till så stukningar av alla de slag är strängt förbjudna under PCT. Visst, det går att stuka till foten även med kängor på. Det har vi varit med om tidigare så det behöver ni ”jag-vandrar-alltid-i-skor-anhängare” inte upplysa oss om, men däremot så går det att få ett bättre & högre stöd med en känga. Vilket gillas skarpt. Så…mer kängor åt folket!

IMG_8244
Gamla kängor, nya kängor, smutsiga kängor, vinterkängor…många kängor blir’re

3 kommentarer

  1. Läckert med orange kängor! Även jag gillar denna modell och har dem i brunt. Kanske finns de även i grönt!?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s