Reserverat & serverat i reservatet #3 & #4

Någon gång i augusti, eller kanske var det i september, så tog vi det tredje reservatet på listan, Värnanäs Skärgård. I och med att reservatet är omgivet av vatten så fick vi passa på när det var lågvatten och tog även med oss SUPen. Vi orkade inte riktigt pumpa upp den till fullo så det blev lite vinglig färd men vi kom över till slut. Dessutom så tyckte vi faktiskt inte att det här reservatet var så möe att skriva om så vi lämnar bara över ett litet bildcollage. Vassego! Maten blev inte heller någon succé så ni kan hoppa ner till nästa reservat istället nämligen vårt favvohak: Värsnäs!

I Värsnäs tillbringar vi rätt möe tid, faktiskt. Det är oftast här som vi kör våra beryktade vindskyddskvällar (oftast med mellanöl, glögg & go’mat). Själva reservatet heter Horsö-Värsnäs och är en riktig pärla! Sommar som vinter. Bor du i Kalmartrakten och aldrig varit där: fy skäms!

Här finns elljusspår, nakenbad, med-badkläder-på-bad, bastu, vindskydd x många, eldstäder, stigar så det står härliga till, vikar där man kan åka skridskor, Kajsas drömhus, hagar med vilda hästar, mycket fåglar, många fina gamla ekar, vass så långt ögat når och möe mer. En pärla helt enkelt.

Oftast lagar vi till mat på Muurikkan eller i vilket fall över den öppna elden. Delvis för att det är jädrigt gott men även för att vi har en liten släng av pyromandrag i oss. Ibland, oftast alltid, blir det även någon form av snacksmat innan själva huvudrätten är klar. Mellanöl är vår nya favvodryck till snacksen. Prova det, du kommer inte bli besviken.

Istället för att ge er ett exakt recept så rekommenderar vi starkt allt-i-ett-rätter. I villket fall när vi snackar Muurikka eller annan stekhäll. Maträtten kan i princip bestå av vad som helst; kål, grönsaker, något kött, korv kanske, kryddor, grädde, rotsaker och ost. Släng lite fett i hällen, blanda ihop och ät. Smidigt & gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s