Menskopp is da shit!

För ett halvår sedan slängde vi ut en liten förfrågan på vår facebooksida angående menskoppens vara eller icke vara och fick ett hejdundrande gensvar. Förmodligen det största antalet kommentarer vi tanter överhuvudtaget fått på något inlägg. Vajert! tänkte vi så nu har vi bestämt oss för att strunta i PCT och istället helt ägna oss åt menskoppar av alla de slag. NOT! PCT is still alive and kicking. 9e april far vi.

Inlägget resulterade dock till Lilltantens menskoppsinköp. Så nu ska här recenseras! Och jag (dvs Lilltanten aka Kajsa) säger en sak:  Menskoppen.se är grejen alltså! Snabb leverans och otroligt bra vägledning kring allt som hör menskoppar till. Ni läsare som av någon anledning har problem att det diskuteras mensskydd tipsas om att sluta läsa snart. Prydhet är ju heller inte vårt signum så…ni kan istället läsa något av våra tidigare inlägg, exempelvis det här.

Min enda tanke när jag hade använt menskoppen första gången var; varför i hel-te har jag inte provat detta tidigare? Här har jag gått sedan mensens begynnelse (alltså i över 20 år) och burit med mig tamponger överallt, glömt tamponger när jag väl behövt dem, läckt, känt mig stundtals lite ofräsch, köpt fel bindor, glömt köpa bindor, fortsatt på nästa p-pillerkarta direkt efter den andra för att slippa hålla på att greja med mensen under fjällvandringar eller andra semestrar samt gått & burit på använda tamponger under fjällvandringar för att soptunna inte fanns till hands. Nu är det slut med det. Hallelujah!

DSC00151
Pussy Power. Hell yeah!

Kunde inte motstå att köpa till en liten förvaringspåse också. Och det kanske ni förstår när själva påsen är tryckt med texten ”Pussy Power” och dessutom fanns den ej i rosa. Bara det liksom…

För er som aldrig hört talas om en menskopp innan så är det precis som det låter. En kopp för din mens. Förs in i slidan precis som en tampong och behöver endast bytas två ggr om dagen. Ta ut, töm, spola ren med vanligt vatten och sätt in igen. Går även finfint att sova med. Var lite trixigt att få till det första gången men en gång är ingen gång. Dessutom finns en steg-för-steg-manual på menskoppen.se som kan underlätta.
Smidigt, precis lika fräscht som en tampong, billigt och fram för allt MILJÖVÄNLIGT! Min menskopp kostade 299 pix (påsen endast 24 riksdaler) och jag antar jag kan ha den några år framöver. Rätt möe tamponger som jag hade behövt köpa under samma tidsperiod. Hen är ju inte smålänning för intet.

Den här lilla manicken kommer definitivt underlätta mina turer framöver, både när det gäller vikt, volym och hantering. Behöver kanske bara lite övning att hantera den i fält. Vattentillgången i svenska fjällen brukar oftast inte vara något problem så kommer vara smidigt att hålla den ren. Under PCT kanske det ibland kommer sina på vatten men då kan antiseptiska våtservetter fixa till det istället. Väger nästan ingenting alls, närmare bestämt 15 gram (inklusive Pussy Power-påsen). Slå det om ni kan, OB Fleur!

Men hörni, ni, ni, missförstå mig rätt nu, menskoppen är absolut inte en grej enbart för tjejer/kvinnor som frilufsar, den är verkligen till för ALLA tjejer och kvinnor. Tror jag faktiskt vågar lova att jag inte kommer köpa så himlans många tamponger mer i mitt liv. EVER. Dessutom så hänger den rätt snyggt på toaletten mellan pulsbandet & handduken. DSC00149

3 kommentarer

  1. Håller med! Menskopp är grejen! Så himla bra grej och jag är bara ledsen att jag inte upptäckte denna fantastiska mojäng tidigare. Tänk så mycket pengar man hade kunnat spara. Min menskopp kommer från http://www.menskopp.se tillverkad i Sverige och så har de storleksgaranti. Rekommenderar till alla!!!!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s