Reserverat & serverat i reservatet numero dos

Jaha, då var det andra reservatet ut för oss. Någon annan som hakat på i sitt egna närområde kanske? Nähä, inte det. Vore ju rätt dejligt annars. Men nog om er och tillbaka till oss…

Andra reservatet ut där vi reserverade och serverade en afton blev Lindö. Reservatet är typ pyttelitet och ligger norr om Kalmar i närheten av Revsudden (som också är värt ett besök med sin pittoreska gästhamn och camping). Lindö naturreservat består av hälften vatten och hälften odlingslandskap (gammalt som gatan, från stenåldern ungefär) som är sagolikt vackert. Rymmer även en badplats så när du strövat runt en stund i reservatet kan du pausa med ett dopp.
IMG_6873

Lindö

Lindö

Lindö

Som ni ser, rätt vackert faktiskt. Något annat som är vackert är ju mat och det var vi ju också sugna på att laga. Så vi klämde till med både förrätt och varmrätt. Och som utlovat lakto-ovo dito. Dvs, fritt från kött men med ägg & mejeriprodukter. Fast nu så här i efterhand så slopade vi faktiskt äggen. Hmm, undra vad det blir för vegovariant då? Borde bli lakto-vegetarian så vi kör på det.

Vi är ju lite förtjusta i att frifräsa så bestämde oss i gångarna på Citygross (tror det var någonstans mellan bananerna och blomkålen) vad vi skulle laga. Till förrätt blev det havremjölsplättar med parmesan & vitlökskräm. Smidigt och rätt gott! Nästa gång skippar vi vitlökskrämen och parmesanen dock och kör plättarna som efterrätt istället med nutella och jordnötssmör. Can’t wait!

Havreplättar på g
Havreplättar på g
IMG_6853
Havreplätt pimpad med vitlökskräm & oliv

Du kan enkelt förbereda de torra ingredienserna hemma; havremjöl (funkar nog finfint med mandelmjöl också), lite bakpulver och en gnutta salt. Ute i fält blandar du bara ihop det med lite vatten och kanske en gnutta olja. Stek plättarna i stekpanna och häv i dig dem direkt när de är klara. Eftersom vitlökskrämen inte var en hit så på ren svenska; skit i den. Kör som sagt något sött istället och gärna i dubbel dos. Nutella och jordnötssmör är en dödlig kombo; sött & salt. Yum!

Till varmrätt blev det paprika fylld med kikärtsröra. Lite meckigt att fixa till i fält men med två grytor och lite tid, och tid är ju allt man har, så går det finfint. Fylld paprika

Recept och tillvägagångssätt utan varken punkt eller stora bokstäver: halvera paprikorna, ångkoka dem i lite vatten och olja tills de blir al dente, skär ett knippe salladslök i bitar, bryn i lite olja, salta & peppra, häll i avrunna kikärtor och oliver, släng i en slev (nja, kanske en matsked) med soltorkadetomatkräm eller två slevar (ja, å då menar vi slevar) med pesto och en näve chevré (gör inget om det överdoseras om du tycker om’at), rör runt och fyll paprikahalvorna (som du nu tagit upp ur grytan) med röran. Fertig!På väg att bli fyllda paprikor

Som sagt, gott men lite meckigt. Dessutom får du vara beredd att det går åt lite bränsle. Så är du en snålis får du nog hålla dig till frystorkat eller pulvermos & Bullens pilsnerkorv, vilket i och för sig är gött som en göttapa.

Vi har nu avverkat två reservat och har egentligen kommit fram till två stora slutsatser.
1. Det är många gånger oerhört vackert runt husknuten.
2. Det är oerhört trist att vi endast har lagom cykelavstånd till ett reservat av de åtta som är kvar. Det betyder sju middagar utan vin. Eller kanske sju middagar där DLÄ får agera chaufför? Vi har inte riktigt bestämt oss ännu…

#filterhellyeah
#filterhellyeah

Go’ tur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s