Äta bör hen annars dör ‘en

Ja, det här med att äta har ju aldrig varit några problem för oss, inte. Varken i vardagen eller när vi är ute och traskar. Passade på att liva upp trååååååkiga Dackeleden med lite nya rätter från både Outmeals och Real Turmat. Givetvis passade vi även på att gotta oss lite extra då det var lättare helgpackning som gällde för övriga utrustningen.

Vet ni hur gott makrill i tomatsås och en halv liter juice smakar på morgonen? Ljuvligt! Å bara själva vetskapen om att vi kan (och får) hetsdricka den där juicen är ju bara den helt ljuvlig…

Frukost på tur

Chorizo & vita bönor

I somras utökade vi köksarsenalen med en stekpanna vilket verkligen gett turerna en ny dimension i form av kött, korv & bröd. Yum! Stekt chorizo å vita bönor är en riktig höjdare. Helt klart värt några extra gram i ryggan.

Nu till mattesteriet. Mjukkonserver är ju lite halvnytt på outdoormarknaden och funkar riktigt, riktigt bra för dags- eller helgturen. Stortanten låter även meddela att de funkar finfint även inomhus om du glömt lunchlådan hemma. Vill du ha med dig dem på veckoturen? Ät dem i början för de tar både plats och gram.

Vi värmde till dem i ett vattenbad och det tog kanske fem minuter eller något sådant. Går åt lite mer gas än vid vanliga uppkok men rätterna går även att äta kalla om du vill spara på bränslet. Alternativet är att stjälpa över påsens innehåll i en kastrull. Lär ta avsevärt kortare tid än att värma den i vattenbad men du åker tyvärr på disken. Under femtilappen för samtliga rätter så ett oerhört gott och prisvärt alternativ till det frystorkade.
Outmeals cooking

Eirik's Creamy Beef Stew
Eirik’s Creamy Beef Stew

Eirik’s Creamy Beef Stew såg ut så här när den kom ut ur påsen. Bitar av både potatis och kött och rejält med sås. Vi gav den 4 av 5 med option på en femma. Diggade verkligen det möra köttet och att potatisarna var i bitar och inte mosade. Kanske något kryddsvagt eller rättare sagt, behöver både saltas och peppras, och mängden sås var kanske lite i rejälaste laget. Har hintat Outmeals om att pepparrot borde vara en superb smaksättare;-)

Nedan har du Chicken Sweet and Sour. Vi var inte lika imponerade av den men den var fortfarande helt ok och givetvis ätbar. Kan ha att göra med att vi i de flesta lägen föredrar ”potäter mä sås”. Vi gav den absolut godkänt, dvs 3 av 5 så ingen ko på isen här inte. Du som gillar pasta, kyckling och den sötsura smaken kommer definitivt äta denna rätt mer än en gång. Överlag så är mjukkonserverna (vi har smakat en del andra varianter också) riktigt sjysta. Hela bitar som ger lite tuggmotstånd, du ser vad som är i och smakerna är goda. Vår absoluta favorit är Tuna Chili Pasta. Gött som en göttapa!

Chicken Sweet & Sour
Chicken Sweet & Sour

Även två nya rätter från Real Turmat stod på menyn. Torsk i krämig currysås och Couscous med linser och spenat. Det här med torsk i currysås känns ju lite konstigt men tydligen är det visst en vanlig rätt i grannlandet. Och för skoj skull googlade jag temat och dra på trissorna, det finns rätt många recept även på en svensk variant.

Vi tyckte absolut bäst om couscousrätten, en riktigt höjdare faktiskt. Goda kryddiga smaker men hade gärna fått smaka något mer spenat. Sjyst konsistens, helt vegetarisk, inte grynig det minsta och behövdes varken saltas eller peppras. Definitivt 4 av 5, nästintill en femma, och kommer få hänga med på nästa tur.

Kanske inte roligaste färgen men smaken väger upp det mesta.
Kanske inte roligaste färgen men smaken väger upp det mesta.

Torsken hade en mild currysmak och för dig som inte är jätteförtjust i curry är det ju ett plus. Kan behöva lite extra salt och peppar men funkar utan om du inte orkar bära med dig det. Fiskbitarna och grönsakerna (tror det är lite gulbeta och selleri) är i bitformat även efter att rätten är tillagad. Potatismoset är mos både innan och efter;-) Det som är det jobbiga med fiskrätterna är ju dessa tråkiga rapar efteråt. Vi upplever att de kommer efter alla frystorkade rätter i en eller annan form men men fisk är de något extra. Torsk i krämig currysås är ändå en godkänd fiskrätt som välkomnas som ett havsalternativ till den hederliga gamla Torskgrytan.

Torsk, curry & kräm
Torsk, curry & kräm

Ja, som ni ser är vi på g nu. Två blogginlägg inom loppet av 14 dagar.
Som sagt, it aint over until the fat ladies sing!

Tanter på tur
Tanter på tur

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s