Å så var vi igång igen…

…å det var verkligen på tiden. Med både bloggandet och med vandringen. I helgen besökte vi trakterna kring Bråvikbranten för att vandra lite, andas höstig uteluft och bara umgås. Vi menar, man saknar ju varandra efter att i princip suttit ihop i två månaders tid. Allt som förvägrades oss i somras, när packningen inte fick vara så tung, tog vi med oss på denna helgtur. Å dä va inte lite dä. Anlände efter mörkrets inbrott på fredagseftermiddagen så det fick bli att köra lite pannlampevandring, sätta upp tältet och kvällsmysa. Och som vi mös, det var ju freda’!

Ostbricka à la Tpt

Vi sparade heller inte på luncherna. Vi är ju som bekant inte kända för att spara på matintaget när väl tillfälle ges så det var väl egentligen inte någon överraskning. Ingen bearnaise med dock. Konstigt!

Fuskrisotto med torkad parma & trattisar samt Bulgursallad med gotländsk chorizo

Som ni kanske märker är Skärvångens Blå-Ädel något varje vandrare ska ha med och krydda turen med.  Glöm inte det nästa gång du packar ryggsäcken! Den är väl värd några extra gram. Varning för hetsätande beteende!

Bråviksbrantens naturreservat bjöd på redigt fin terräng, rätt mycket upp och rätt mycket ner. Gluttarna fick jobba rejält. Och utsikten var redigt fin den också. Väl värt ett besök, tycker vi. Det blev snabbkik i en Rövargrotta och som vanligt hade den äldre tanten lite geologiska föreläsningar för den yngre. Denna helg om en fetediabas som tornade upp sig i klippan. Sörmlandsledens etapper 32-34 går i trakterna så det finns mycket led att upptäcka. Kan du tänka dig att offra några steg på grusväg kan du bygga ihop en rejäl sträcka.

Nätterna tillbringade vi i Hilleberg Kaitum 3, vi har ju lite svårt att skilja oss från detta fantastiska tält. Det här med två absider och två ingångar är något som alla borde få uppleva. Och 60 dagars rutin gjorde susen när det skulle sättas upp i mörkret. Gunilla fick en Badger MF av DLÄ i 40-årspresent som hon hade med och Kajsa lånade DLÄs Apache MF. Och dem sov vi gott i. Blev lite kondens första natten eftersom vi ventilerade lite för dåligt och hade på oss lite för mycket kläder men efter andra natten (när vi hade lärt oss vår läxa) var de snustorra.

Vi testade lite prylar på turen, bland annat Klättermusen Mjölner W’s 70 och Black Diamond Onyx 55. Åsikterna gick nog allt lite isär men tror nog vi har en testvinnare i vilket fall. Likt Sylvester Stallone gör även vi en cliff hanger och återkommer till det senare i veckan. God tur till dess!

Onyx 55 vs Mjölner W’s 70

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s