It aint over until the fat ladies sing

Vi säger bara en sak: Kalle Mannela, sicken lirare! Mannen, myten, legenden. Att träffa honom & bli personligt inbjudna till hans lilla hytta igår var stort. Nästan, men bara nästan, lika stort som att komma till Treriksröset. Kalle kör båten från röset till Kilpisjärvi och tycker att turister, finnar, norrmän & svenskar är ”ett jävla pack”. Men fruntimmer har han inget emot & bjuder dem gärna på kaffe. Tack för det, Kalle, vi kommer nog inte sova på fjorton dar.

20120818-141210.jpg
När vi som bäst sitter och tuggar i oss kaffet knackar den lokala reportern på hyttan och vill ta lite bilder på oss. Vi är visst rätt stora i Finland;-). Kalle kontrar med att ”det är en jävla skettidning”. Som sagt, sicken lirare. Men reportage blir det nog för många bilder togs innan hon var nöjd.

20120818-142443.jpg
Som ni förstår blev det fetmat & finnöl i Kilpisjärvi. Därpå blev det till att stirra i tälttaket i timtal. Återigen, tack för det Kalle Mannela.
Idag har vi mest ägnat oss åt att försöka ta oss till Kiruna. Och det var inte lätt, det inte. Eftersom vi gick snabbare än beräknat så lyckades vi pricka in den bussfria dagen mellan Karesuando & Kiruna. Men herregud, problem är till för att lösas…

20120818-143706.jpg
…men två fräscha tanter verkar inte vara det bilisterna helst vill ha i baksätet. Jaja, di vet inte va di går miste om. Blev hyrbil istället så nu sadlar vi om till Tanter on tour.

20120818-144225.jpg
Med detta sagt och med risk att göra några besvikna så kommer ni inte bli av med oss ännu. Vi har ju haft hela sommaren på oss att prata prylar, pejla nya som ska testas samt planera nya turer & prestationer. Och givetvis vill vi dela med oss. På återseende!

20120818-145659.jpg

9 kommentarer

 1. Stort grattis på er från oss som ni träffade på Salto innan ni gick vidare norrut (Granite Gear-säck och retrotält från sjuttiotalet) – Vilken prestation!!! Det ni gjort kräver verkligen en hel del för att lyckas hålla modet uppe, inte minst när myggen vill vara med och umgås. Ha det gott framöver / Pär & Birgit

  Gilla

  • Tack & bock! Hoppas hemresan gick bra. Hade vi haft retrotältet med på turen hade vi förmodligen aldrig velat gå i mål;-). Spara rariteten för alltid! Hälsa biologen att vi till slut såg både kungsörn & lappuggla.

   Gilla

 2. Hurra,hurra, bra gjort! Nu har jag suttit hela dan och klippt klistrat hela storyn med bild och allt i ett Word dokument, ska snart läsa det också. Det blir säkert kul, men önskar ni kunde ge oss lite mer seriös information också, bl a en komplett packlista. Excel arken som ni bifogade är inte komplett har jag en känsla av, t ex varifrån kom Meindl kängorna?

  Gilla

  • Hej! Meindlkängorna var en nödlösning under turens gång eftersom de tidigare kängorna inte var superba på väg. Därav finns de inte med på packlistan. Om du kan hålla dig till tåls ett tag till så kommer vi sammanfatta turen, ge lite värdefulla tips etc. Men vi är dock inte hemma ännu…

   Gilla

 3. Tack tanter! Det har varit ett nöje och en inspiration att få följa er resa.

  mvh/micke

  Gilla

 4. Grattis till er turne! Blev så glad när jag hittade den här sidan. Vi träffade er på fjällheden mellan Vakkotavare och Teusajaure (6/8) och vi pratade en stund. Glömde ta kort på er, och tänkte nästan springa efter er. Ni har gjort en enorm prestation och jag har tänkt på er och pratat om er sedan vi möttes! Hälsningar Kristina och Hasse!

  Gilla

  • Härligt att höra från Er!
   Hur gick det m alla myggbett, de armarna var inte att leka med. Vi konstaterade efter att ha mött er att det är ju galet vilka trevliga människor man möter till fjälls! O nu har ni hittat oss:-)
   Hoppas ni fick en skön nedfart från fjället i det härliga vädret.
   Må så gott!
   /Gunilla

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s