Lite hängiga idag

Idag har vi som sagt varit lite hängiga. Hängiga runt Abisko Turiststation. Vilodag. Å det innebär lite blandade inköp, grovplanering av den kommande färdvägen, påfyllning med mat och återigen är våra kära säckar uppfyllda till bredden. Har ju även en flaska champagne att bära på. Å den var inte lätt den inte… Inget för fjäderlättvandrarna. Men gött ska gött ha! På tal om säckar så har vi verkligen inget att klaga på. Nimbus Trace från Granite Gear är en pärla!

20120811-183823.jpg

20120811-183813.jpg
Såg dock i fetenumret av Utemagasinet i slutet av juni att vår kära ryggsäck ansågs lite klen & mjuk i bärsystemet av testpanelen. Ja herregud, vad vet vi egentligen? Har vi valt fel? Vi har ju endast varit ute på tur i 50 dagar & 110 mil och burit ca 15-20 kg. Och dessutom inte en enda skavank på säcken. Well, well… En sak måste vi dock erkänna. Säckarna blir ibland som ett taikonläger. Det är inget vi är stolta över men trollerna ska torkas, Solarmonkey ska få sitt & Grrrub Bowl måste vädras. Inget ska få lukta rumpa!

20120811-185352.jpg
På tal om Grrrub Bowl så blev vi igenkända på fjället härom dagen. Far med tonårsson stannade oss på leden och frågade om inte vi var de där tanterna som gjorde Gröna Bandet. Dessutom hade den snälle fadern köpt en hundskål till sin son i födelsedagspresent. Enligt vår blogg var ju det en bra bra-ha-pryl. Sonen såg dock måttligt road ut men det är ju alltid kul när vårt budskap når ut. Så håll till godo: en favvis i repris!

20120811-190106.jpg
För övrigt så trillar deltagarna från Fjällräven Classic in över mållinjen lite då och då. Fortfarande flest bråttomvandrare, den förste gick de elva milen på 14 h. Där ligger man definitivt i lä. Den som är snabb i huvudet har redan nu räknat ut att man då kör Gröna Bandet på ca 170 h. Det är respekt;-). Nä, vi väljer dock att köra på i vårt tempo. Åtminstone dryga veckan till. Men först hänger vi nog en stund på Trekkers Inn. Det är ju lördag och det vankas Souvas & öl för ynka 120 pix. Imorgon styr vi kosan mot Treriksröset igen.

20120811-192004.jpg

20120811-192011.jpg

3 kommentarer

  1. Ja hur skall ni kunna bedöma hur Ryggan är !? Ni har ju knappt burit den ! Testpanelen bar den säkert i en meter.Där ligger ni i lä.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s