Lite gott & blandat

Det har hänt mycket sen sist. På campingen i Adolfström träffade vi på en tjomme från Valsjöbyn. Han var bror till helikopterföraren som vi såg när vi lämnade Vinklumpen. Alltså same. Respekt! Så nu kan vi lite mer om rennäringen. För givetvis pumpade vi honom på information.
Samma kväll träffade vi en annan tjomme. Det var Det lilla äcklet, aka Gunillas man Jocke, som kom på oväntat besök. Respekt!

20120729-184150.jpg
Jocke följde med oss några mil men pallade inte för trycket och lämnade oss vid turens första roddled. Japp, så nu har vi provat på det också. Check på roddled alltså.

20120730-101624.jpg

20120730-101632.jpg
Å inte nog med det. Första motorbåtsturen är också avbockad. Den till Vounatjviken. Mycket båt nu och det är gött för då slipper vi myggen.

20120730-101929.jpg
På tal om veka fruntimmer så har Gunilla även passat på att vara lite pök sen sist. Inte ens Jockes överraskning lyckades få febern att ge med sig. Men den som spar hon har. Kajsa snaskade ju givetvis i sig sitt på under fem minuter.

20120730-102545.jpg
Till sist undrar vi endast en sak. Hur kommer det sig att vi smålänningar ska få dras men Linnea som landskapsblomma? Den går ju knappt att finna någonstans i landskapet. I Lappland däremot dignar stigkanterna av denna lilla söta blomma. Å andra sidan såg vi ingen älg i Jämtland heller…

20120730-103207.jpg

En kommentar

  1. Skönt å höra att Gunilla mår bättre. Imponerande att det fanns flytvästar till roddbåtarna (för jag utgår ifrån attni inte släpar runt på det). Igår värmde jag upp inför mitt joynande med er gm att bestiga Hammarbybacken! Ha det gött så ses vi på onsdag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s