Oj, oj, oj lite haveri i maskineriet

I helgen var det Fair Enough, förmodligen Sveriges trevligaste outdoormässa, och givetvis var vi på plats. Gunilla utomhus och Kajsa inomhus. Även Eric Tornblad var där. Han höll föredrag  och signerade febrilt sin precis nyutkomna bok till alla vetgiriga och köpsugna torka-mat-intressenter. Kan verkligen rekommenderas! Både boken & att torka mat.

En bra handbok för alla friluftsnördar

Kajsa stod & snackade lite med Herr Tornblad och berättade om vår ooootroligt goda idé (som vi var mäkta stolta över). Dvs idén om att mala ner alla mandlar till mjöl och dryga ut frukostgröten med. På detta säger då Herr Tornblad: ”Men ni har väl vakuumförpackat grötpåsarna då? Annars härsknar nog mandeln”

”SKIIIIIT” säger Kajsa… och börjar stirra lite lätt (eftersom det var ju faktiskt rätt jobbigt att mala den där mandeln). Springer ut till Gunilla (som fixar världens godaste viltrullar i matkåtan) och berättar om lilla tabben. Å andra sidan var detta första riktiga tabben så det var väl egentligen inte så farligt, men ändå… Jaja, alla problem är till för att lösas! Så efter lite googlande blev det givetvis ett spontaninköp av en vakuumpackare. Närmare bestämt en sådan här. Herregud, att vi inte köpt en sådan pryl tidigare. I slutet av veckan blir det test!

Tips från Coachen: alla vakuumpackare över tusen spänn är good enough!

4 kommentarer

  1. Hej, är boken verkligen bra? Jag har bara skummat igenom den men det kändes egenligen som en kokbok för friluftsliv med lite info om torkad mat. Kanske tunn info enligt mig.

    Gilla

    • Skulle vilja säga att det är lite både och. Info om hur du torkar olika sorters livsmedel samtidigt som du får förslag på lite smarriga recept. Kan nog tycka att den ger inspiration även om man inte är en friluftsmänniska. Men som sagt, smaken är ju som baken…:-)Jag hittade i vilket fall en del värdefulla torka-mat-tips som jag tidigare inte tänkt på. /Kajsa

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s